INFO@HETFLOWERPOWERKOOR.NL

Het Flowerpowerkoor Heerenveen

Songs of the sixties

Media

24-04-2023 GrootHeerenveen artikel: FlowerPowerKoor Heerenveen bestaat 10 jaar:

FlowerPowerKoor Heerenveen bestaat 10 jaar

HEERENVEEN – Op 1 april j.l. was het feest bij Café Onder de Linden in Luinjeberd. Het Heerenveense FlowerPowerKoor, dat sinds een aantal jaren repeteert in de grote zaal van het café, vierde haar 10 jarig jubileum.

Het koor ontstond op 9 april 2013, toen na een spontane actie van 2 zussen, Anneke en Bettina Mons een druk bezochte open avond plaatsvond bij cafe ‘t Houtsje in Heerenveen. Het koor werd opgericht en kreeg de naam “Het FlowerPowerKoor.” Het doel was om liedjes uit de jaren ‘60 en ‘70 ten gehore te brengen: de hippietijd, de tijd van Love, Peace en Happiness. Dat is nog steeds het uitgangspunt van het koor, en bij optredens gaan alle koorleden gekleed in de stijl van die tijd, met veel bloemen, sieraden, peacetekens etc. Voor zover bekend is het Heerenveense koor het enige officiële FlowerPowerKoor in Nederland. De leden komen uit de regio Heerenveen, maar ook uit Sneek, Leeuwarden, Steenwijk, Akkrum en zelfs uit Drenthe.

In het begin waren de meeste leden ongeoefende zangers en zangeressen, en werd er vooral luidkeels meegezongen als een soort karaoke, op de bovenverdieping van Café ’t Houtsje. Heel gezellig, maar er moest toch ook flink geoefend worden. Later kwam er een dirigente bij, Heleen Drijver, zij zou tot eind 2022 voor het koor staan. Sinds oktober 2022 is Peter Smedinga de vaste dirigent en koorleider.

Al vrij snel werd ‘t Houtsje te krap, en moest worden uitgeweken naar een andere oefenlocatie. Dit werd de grote zaal van de toenmalige Koningshof. Hier mocht gratis gebruik van worden gemaakt, tenzij de zaal verhuurd was. Dat gebeurde helaas steeds vaker, zodat men na een paar jaar weer op zoeken moest naar een andere ruimte. Na wat omzwervingen, o.a. bij café Spoorzicht in Heerenveen-zuid, en de Sint Jozef school in het centrum van Heerenveen kwam het koor terecht bij het gastvrije Café Onder de Linden in Luinjeberd waar men wederom gratis de beschikking kreeg over een grote zaal.

Leuk was het om in februari 2017 met de hele groep op te treden in de pauze van de Musical Hair in de Harmonie in Leeuwarden, en in december 2019 in de Lawei het bezoek aan het optreden van de jaren ‘70 zangeres Melanie, the one and only! Hoe bijzonder was het om Melanie Safka persoonlijk te horen zingen en vertellen over haar optreden op Woodstock, dé musical van de jaren ‘70, de periode waarin al die muziek gespeeld werd waar het koor nu nog steeds een hommage aan willen brengen.

Op 1 april j.l. werd het 10 jarig jubileum uitbundig gevierd, met een workshop, een diner en ’s avonds een feest met optreden van Two Faces, een twee-mans formatie die rock-classics brengt.

Het ledental van het koor varieerde in het afgelopen decennium tussen de 25 en 50. De laatste jaren heeft het koor rond de 35 leden. Net als bij de meeste koren in Nederland ligt de gemiddelde leeftijd bij het FlowerPowerKoor vrij hoog, 50 plus. Het bestuur zou graag zien dat er ook jongere leden bijkomen, de muziek is van alle tijden en nog steeds populair bij alle leeftijden. Nieuwe leden zijn nog steeds van harte welkom, vooral tenoren, bassen en sopranen. Mocht je geïnteresseerd zijn, kom gerust eens kijken op de dinsdagavond bij Onder de Linden in Luinjeberd. Voor meer informatie, zie de website van het koor www.hetflowerpowerkoor.nl

 

3 september 2022, op de Oude Koemarkt Heerenveen

 

Gezongen op 20 maart 2022 op deze manifestatie, georganiseerd door Henk Kuyper en anderen t.b.v. slachtoffers Oekraïne.

 

10 NOV. 19 IN DE BIDLER IN WERGEA MET 3 ANDERE KOREN.

21 SEP. 19 IN DE STRAAT TIJDENS LINDEFESTIVAL

Lindefestival Wolvega 21 sep 19

 

20 juli 2019 een leuk optreden in de koepel in Oldeberkoop.

Op naar 5 juli 2020


 

 

 

 

 

 

14 april 2019 Posthuistheater Heerenveen

Erg leuk om hieraan een bijdrage te hebben geleverd:

https://grootheerenveen.nl/nieuws/uitgaan-en-cultuur/2019/03/29/jelle-roeper-en-catrien-van-der-molen-presenteren-tegearre/#prettyPhoto


In Noardewyn live van Omrop Fryslan 5 april 19:

 

Verslagje op de site van de Heerenveense Courant over het reünieconcert: 

https://heerenveensecourant.nl/2018/10/18/nagenieten—%E2%80%98zesde-editie-reunieconcert-heerenveen-zeer-geslaagd%E2%80%99

 

Prachtig affiche en wat was het een geweldige avond.

 

Uit de krant:

n.a.v. ons 5 jarig bestaan op 7 april 2018

Heerenveense Courant: Vertrouwen in de toekomst 11 april 18

 De ontmoeting Bettina Mons 3 aug 2016

Open Repetitieavond 10 sep 2014

 Flowerpowerkoor van start 17 april 2013

 oproepje Heerenveense courant 20 maart 2013

Interview met Bettina Mons oprichter en voorzitter FlowerPowerkoor Heerenveen, juni 2017

Interview met Bettina Mons oprichter en voorzitter FlowerPowerkoor Heerenveen

Geplaatst door Het FlowerPowerkoor op Donderdag 8 juni 2017

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial